Matkakuume oli taas noussut korkeaksi ja olimme miettineet, että reissuun pitäisi päästä. Vaihtoehtoina punnittiin laskettelureissua Alpeille ja auringonlämpöä hiekkarannalla. Näistä pitkittynyt auringon kaipuu vei voiton ja kohteeksi valikoitui näin helmikuussa jo jonkin aikaa mielessä ollut Kaakkois-Aasia.
Olemme yleisesti ottaen huonoja suunnittelemaan reissuja pitkälle etukäteen ja kun matkakuume iskee, niin se on päästävä sammuttamaan pikimmiten. Tälläkin kertaa reissuun oli päästävä pikaisesti, joten parin päivän lentojen googlaamisella päädyimme valitsemaan matkakohteiksi Singaporen ja Malesian. Matkan kestoksi päädyimme 3 viikkoon.
Buukattiin lennot neljän päivän päähän, josta alkoikin pikainen matkavalmistelu tarvittavien tavaroiden hankkimisella. Esimerkiksi aurinkorasvasta on tullut viime aikoina somessa paljon vastaan, että Aasiaan suunnatessa ne kannattaa ottaa mukaan kotoa lähtiessä. Ne on yleisesti ottaen kalliita reissunpäällä sekä paikallisia aurinkorasvoja käyttämällä moni on palanut pahasti, jonka lisäksi ne saattavat sisältää myös valkaisuaineita, koska Aasiassa ihannoidaan enemmän vaaleuden perään.
Lennot me otettiin Finnairilta, suora menolento Helsinki-Singapore ja paluulento Kuala Lumpurista Singaporen kautta Helsinkiin. Huomionarvoista oli, että paluulento oli edullisempi ottaa Kuala Lumpurista Singaporen kautta kuin suoraan Singaporesta, vaikka lento oli täsmälleen sama.
Finnairin lennot oli hieman kalliimmat, kuin esimerkiksi Air Francen lento Pariisin kautta, mutta siellä vaihtoehtona oli ainoastaan tunnin vaihto Pariisissa ja kun kenttä on tunnettu matkalaukkujen bermudan kolmiona, niin todennäköisyys olla matkalaukkujen kanssa samalla jatkolennolla oli pieni, joten päädyimme Finnairiin. Myös suoran lennon helppous viehätti.
Meillä oli yölento joka lähti puolenyön aikaan Helsingistä, lento sujui oikein mukavasti ja oltiin seuraavana päivänä kuuden aikaan illalla Singaporessa.
Tutustuminen Singaporen lentokenttään
Singaporen lentokenttä on jo yksi Singaporen nähtävyyksistä, josta löytyy vaikka millaista viihdykettä ja nähtävää. Me tutustuttiin lentokenttään lyhyesti saapuessamme ja lisäksi paluulennolle oltiin valittu pidempi vaihtoaika tänne, jotta ehditään tutustumaan kenttään lisää.
Tässä meidän poimintoja kohteista ja tekemisistä, joihin kannattaa Singaporen lentokentällä tutustua
HSBC Rain Vortex – Maailman suurin sisävesiputous
Tämä on ehdoton päänähtävyys Singaporen lentokentällä. Maailman suurin sisävesiputous on todella makea ja sen vehreä ympäristö luo hyvin luonnonläheisen vaikutelman. Putousta on mahdollista katsella useista eri kerroksista sekä myös terminaalien 2 ja 3 välillä kulkeva skytrain kulkee vesiputouksen ohitse.
Vesiputous sijaitsee maahantulotarkastuksen ulkopuolisella alueella, eli mahdollisuus lähempään tutustumiseen Singaporeen saapuessa on maahantulon jälkeen. Mikäli sulla on välilasku, etkä ole poistumassa transit-alueelta, niin voit kuitenkin nähdä putouksen ottamalla skytrainin terminaalien 2 ja 3 välillä.
Me käytiin Jewelissä, kun saavuimme Singaporeen ja itse asiassa vähän sattumaltakin osuttiin vesiputoukselle vaikka meillä ei varsinaista tarkoitusta tässä kohtaa ollutkaan tutustua kenttään. Tämä oli kuitenkin onni, koska oltiin ajateltu tutustua paremmin kenttään vasta paluumatkalla, mutta tosiaan koska vesiputous on maahatulotarkastuksen ulkopuolella, niin sitä ei sitten käyty paluumatkalla ihmettelemässä. Jatkolentoa odotellessa suhattiin kuitenkin pariin otteeseen Skytrainilla vesiputouksen ohi, ni nähtiin se siitäkin näkymästä. Mutta suositellaan ehdottomasti käydä katsomassa paikan päällä, skytrainin näkymä ei vedä vertoja paikan päällä käymiseen.
Sijainti: Jewel, Terminaalin 1 edustalla – kaikille avoimella puolella (public).
Useat puutarhat sisällä ja ulkona
Lentokentällä on lukuisia upeita eri teemoilla toteutettuja puutarhoja, joita ihastellessa saa ajan kulumaan helposti. Näitä puutarhoja on sekä sisä-, että ulkotiloissa. Meidän suosikkimme näistä oli Dreamscape (T2, transit) jossa läpinäkyvän lattian alla on akvaario täynnä kaloja sekä Enchanted Garden (T2, transit) joka on polku läpi kauniiden kukka-asetelmien. Lisäksi löytyy mm. Cactus Garden, Crystal Garden, Butterfly Garden ja monia muita, joita kierrellessä saa ajan hyvin kulumaan.
Sijainti: T1, T2, T3, T4 – Public & transit
Elokuvateatteri
Lentokentältä löytyy myös elokuvateatteri, joissa pyörii leffoja ympäri vuorokauden. Joten mikäli olet ehtinyt koluta jo kentän läpi ja aikaa vielä on tai haluat mieluummin vain rentoutua odotellessasi tulevaa lentoa, niin täällä vierähtää tunti jos toinenkin. Elokuvateatteriin on vapaa kulku, eli voit tulla ja mennä miten haluat. Teatterin ovien ulkopuolella on ohjelmisto sekä aikataulut, josta voit tarkastaa mitä leffoja on pyörimässä ja mihin aikaan. Ja kyllä, tämäkin on ilmainen.
Sijainti: T3 – Transit, 3krs
Terminaalien välillä kulkeminen
Terminaalin vaihto sujuu helposti käyttämällä terminaalien (T1, T2, T3) välillä kulkevaa Skytrain junaa. Tämän avulla voit tutkia eri terminaaleja helposti väsyttämättä jalkojasi loppuun. Skytrain kulkee sekä public, että transit puolella, ne ovat ilmaisia ja ne kulkevat muutaman minuutin välein. Terminaalit 1-3 on kuljettavissa myös kävellen, käytännössä ne ovat siis yhtä rakennusta eikä sisätiloista tarvitse poistua. Terminaali 4 on saavutettavissa shuttle bussilla.
Singaporen lentokentällä aika ei siis käy pitkäksi ja tänne voi hyvillä mielin tai on jopa suositeltavaa tulla mieluummin hyvissä ajoin, kuin viime tipassa tai varata pidempikin vaihtoaika lentojen välille.
Tutustu Singaporen lentokentän nähtävyyksiin jo etukäteen ja suunnittele mitä haluat nähdä.
Singaporen lentokentältä kaupunkiin
Vaihtoehtoja kaupunkiin siirtymiseen on useita: MRT juna, bussi, taksi tai eri ridesharing palvelut.
Me käytettiin Grab nimistä ridesharing appia, joka toimii useissa eri maissa Kaakkois-Aasiassa ja näin ollen pärjättiin sekä Singaporessa, että Malesiassa samalla apilla. Grab oli myös nopeassa vertailussa edullinen.
Ridesharing palvelu on siis mobiiliappi, johon annetaan lähtöpiste sekä määränpää, applikaatio ilmoittaa kyydin hinnan etukäteen ja tilaus-nappia painamalla voit tilata kuskin.
Kyydin saatavuus vaihtelee paikan ja ruuhkan mukaisesti, mutta lähtökohtaisesti saimme kuskin aina 5-15min sisällä tilauksesta. Aplikaatioon ilmaantuu kuskin tiedot (mm. auton väri ja malli sekä rekisterinumero), jotta tiedät mikä auto on tulossa noutamaan. Myös kuskin saapumista sekä omaa matkaa voi seurata sijainnin perusteella kartalta.
Applikaatio veloittaa maksun luottokortilta matkan päätteeksi. Ridesharing palvelut ovat usein huomattavasti perinteistä taksia edullisempia, tiedät kustannuksen ennen tilaamista sekä myös taksihuijaukset jää pois, kun ei tartte vängätä kuskin kanssa mittarin päälle laitosta.
Kyydit on myös lähtökohtaisesti turvallisia, sillä jokaisen kyydin voi arvostella ja näin ollen kuskeilla ei ole varaa käyttäytyä huonosti.
Meidän hotellimme sijaitsi Kallangin alueella, johon lentokentältä oli n. 20km matka ja hintaa kyydille tuli 20 SGD (n. 14€)
Related posts:
- Singaporen nähtävyydet & hotelli
- Universal Studios Singapore
- Bussilla Singaporesta Malesian Malakkaan
- Malakka – Unescon maailmanperintökohde, Malesia
- Kuala Lumpurin nähtävyydet
- Batu Caves – Kultainen hindupatsas ja sateenkaari portaat
- Kohti saarielämää – Pantai Cenang, Langkawi, Malesia
- Langkawin parhaat nähtävyydet
- Langkawin parhaat rannat
- Route 66 Road trip – Osa 2: Chicagon nähtävyydet ja reissun alku